Vinnaren i drapatävlingen

På Kontrast anordnades en drapatävling som fick ett 20-tal bidrag. En drapa är en mininovell på exakt 100 ord. Vinnaren blev Karin Arnborg och här är hennes drapa:

Bakgrundsljud av Karin Arnborg

Jag har inte bråttom. Efter alla år är det ingen som har lyckats komma undan, så jag vakar ut dem. Ändå är det många som hör mig, många som försöker beskriva mig – tjutandet, ringandet, vinandet som jag orsakar i deras huvuden.

Det är sig själva de hör, hjärnans försvarssystem som försöker hålla mig ute med larm och oväsen. Alla nätter jag hör dem böna och be om att ljudet skulle försvinna, men det blir bara högre och högre.

De vet inte vad de ber om. När det väl tystnar är det för sent, då har jag redan tagit mig in.

———-

Juryn bestod av Jenny Milewski, Nahal Ghanbari och Elin Holmerin, och deras motivering löd: ”För att med ett precist och vackert språk lyckats fånga läsaren i en känsla av överhängande fara, utan att vara övertydlig.”

2 kommentarer

  1. Pingback: Kontrast, del 3: söndag | Tystnad

  2. Pingback: Kontrast 2012 | The Owl and The Pussycat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>